Preses relīzes

Labklājības ministrija aicina sociālā darba speciālistus piedalīties konferencē “Resursi sociālajā darbā”, kas notiks Rīgā 2019. gada 22. martā. Tā notiks piektdien, 22. martā, no 10.00 līdz 16.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. 

Diskusijās tiks akcentēta dažādu resursu nozīme sociālā darbā praksē, īpaši uzsverot četrus resursu virzienus – klients, darbinieks, pieejas un metodes, kā arī pieejamie pakalpojumi. Šī gada konferencē papildus pamatprogrammai būs iespēja apmeklēt Resursu tirgu, kura ietvaros par saviem pakalpojumiem, idejām un pieredzi stāstīs vairāk nekā 20 valsts, pašvaldību un nevalstiskā sektora organizācijas, kā arī sociālie uzņēmumi.

Konferenci atklās labklājības ministre Ramona Petraviča. Konferences norise plānota divās plenārsēdēs. Pirmajā daļā tiks runāts par cilvēka vērtību, akcentējot klientu un darbinieku resursa nozīmību, kā arī pētniecības metožu izmantošanu jaunu atbalsta sistēmu un pakalpojumu izstrādē. Savukārt konferences otrajā daļā profesionāļi dalīsies pieredzē par dažādām pieejamām, metodēm un pakalpojumiem, kas izmantojami sociālā darba praksē. Konferences noslēgumā notiks “Gada labākais sociālais darbinieks Latvijā - 2018” balvas pasniegšanas ceremonija. 

Pasākuma mērķa grupa ir valsts un pašvaldību iestāžu un nevalstisko organizāciju sociāla darba speciālisti, izglītības iestāžu mācībspēki un studenti, kā arī citi interesenti.

Konference tiek īstenota ESF projekta Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2022. gada decembrim.