Preses relīzes

Labklājības ministrija trešdien, 13. novembrī, rīko semināru "Aktualitātes bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas  institūciju darbā". Seminārā aicināti bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju vadītāji un sociālie darbinieki. Seminārs notiks Valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiālē “Ezerkrasti”.

Seminārā tiks pārrunāti jautājumi par sniegto sociālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu un nodrošināšanu bērnu ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēs. Priekšlikumus bērnu tiesību nodrošināšanā sniegs Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas juridiskā padomniece Laila Henzele. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta galvenais inspektors Andris Ārgalis stāstīs par bērnu tiesību ievērošana institūcijās. Savukārt par darbu ar jauniešiem pieredzē dalīsies Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra Pārdaugavas vadītāja Agnese Grauduma. 

Valsts sociālās aprūpes centra “Kurzeme” direktora vietniece - Pakalpojumu nodrošināšanas nodaļas vadītāja Maruta Indriksone stāstīs par bērnu seksuālās audzināšanas metodēm institūcijā. Nodibinājuma “Centrs Dardedze” Konsultāciju daļas vadītāja Laila Balode sniegs ieteikumus par  darbu ar bērniem ar kaitējošu seksuālu uzvedību