Preses relīzes

Ceturtdien, 6. augustā Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone dosies uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, kur tiksies ar skolēnu vasaras nodarbinātības programmā iesaistītajiem jauniešiem, kā arī informēs par aktualitātēm programmas īstenošanā - skolēnu aktivitāti, visizplatītākajām profesijām, kā arī novērotajām tendencēm un atšķirībām reģionos.

Lai gan Covid-19 pandēmijas dēļ skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu sākotnēji atcēla, epidemioloģiskajai situācijai uzlabojoties, tika pieņemts lēmums programmu īstenot, un tajā iesaistīt līdz 7000 skolēnu. 

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsver, ka COVID-19 pandēmijas radītās ekonomiskās grūtības uzņēmēju interesi programmu nav būtiski samazinājušas, arī skolēnu interese par iespēju piepelnīties ir liela: 

“Iespēja vasarā strādāt ir nozīmīga gan skolēniem, gan vecākiem, jo īpaši pēc laika, kas pavadīts sociāli distancējoties. Arī uzņēmējiem darba rokas ir vajadzīgas. Jomas, kurās skolēni strādā šogad, ir ļoti dažādas, tostarp vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, apstrādes rūpniecība, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumi, arī lauksaimniecība.”

Skolēnu vasaras pasākumu īstenošanai pieteicās 742 darba devēji un programmai reģistrējās vairāk nekā 9000 jauniešu. 

Programmas īstenošanai novirzīts finansējums 1,7 miljonu eiro apmērā, paredzot, ka vienas darba vietas maksimālās izmaksas nevar pārsniegt 258,75 eiro.

Viens no uzņēmumiem, kas aktīvi izmanto programmas iespējas, ir Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, kurā nodarbināti vairāk nekā 20 skolēni, kas palīdz rūpēties par dzīvniekiem, sakopj teritoriju, rūpējas par kārtību biļešu iegādes un automašīnu iebraukšanas zonā. Pasākuma laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja iztaujāt zoodārza vadību, kā arī aprunāties ar programmas dalībniekiem – skolēniem.

Pasākuma programma, ceturtdien 6. augustā, Meža prospektā 1, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā:
12.10. – 12. 45.   ZOO administrācijas ēkā amatpersonu tikšanās un saruna ar preses pārstāvjiem
12:45 – 13.30.  ZOO teritorijas apmeklējums un saruna ar NVA īstenotā skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma dalībniekiem

Dalībnieki:
Ramona Petraviča - Labklājības ministre (KPV LV)
Evita Simsone - Nodarbinātības valsts aģentūras direktore 
Rolands Greiziņš - SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” valdes priekšsēdētājs
Artūrs Dedumietis (jaunietis) – šovasar strādā zoodārza Zīdītāju nodaļā
Tatjana Ivasenko  - zoodārza Zīdītāju nodaļas vadītāja (sāka strādāt jau skolas vecumā)