Preses relīzes

Ceturtdien un piektdien, 16. un 17. maijā, labklājības ministre Ramona Petraviča atrodas reģionālajā vizītē Daugavpilī un Līvānos.

16. maijā Daugavpilī sākas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūciju direktoru (SARIDA) ikgadējā pavasara Baltijas valstu pavasara konference „Sociālo pakalpojumu attīstība pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas”. Konferencē  piedalās iestāžu vadītāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Daugavpils pilsētas sadarbības partneri no Minskas (Baltkrievija). 

“Latvijā, tāpat kā citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, ir vērojama strauja sabiedrības novecošanās, ko raksturo zema dzimstība un vidējā mūža ilguma pieaugums. Līdz ar to mūsu valstī ir relatīvi augsts rādītājs  gados veco cilvēku un personu ar invaliditāti skaitam, kuri saņem pakalpojumu ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, “konferences dalībniekus uzrunāja Ramona Petraviča, “mums ir ak ko lepoties – daudz ir sasniegts, bet ir jāturpina  intensīvi strādāt pie maksimāli iespējamiem uzlabojumiem. Diemžēl problēmas, līdz ar sabiedrības dzīves un komunikācijas līmeņa celšanos nevis izzūd, bet gluži otrādi – kļūst labi redzamas, ātri saskatāmas un aug  ar katru dienu. Jo ikviens sabiedrības dalībnieks – vai viņš ir ekonomiski aktīvs, vai šīs zonas citā pusē, ir pelnījis laikmetam atbilstošus sadzīves apstākļus, ” atzina Ramona Petraviča. 

Vizītes laikā ministre Ramona Petraviča tikās ar Daugavpils pilsētas mēru Andreju Elksniņu un Daugavpils domes Sociālā dienesta darbiniekiem. Ministre viesosies arī Daugavpils Nodarbinātības valsts aģentūras un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras filiālēs.

Piektdien, 17. maijā, labklājības ministre Ramona Petraviča darba vizītē apmeklēs Līvānu novadu, kur tiksies ar Līvānu novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu, apmeklēs Labklājības ministrijas padotības iestādes, kā arī tiksies ar novada sociālās jomas speciālistiem, lai iepazītos ar Līvānu novada sociālās aprūpes iestādēm un pārrunātu aktualitātes sociālajā jomā.