Preses relīzes

Darba vietas pielāgojumi, konsultācijas darba devējiem, apmācības pie darba devēja, dotācijas darba vadītāja un darbinieka algai – šie ir tikai daži no darba devējam pieejamajiem valsts un Eiropas Savienības fondu finansētajiem atbalsta mehānismiem, kas tiešā veidā palīdz mazināt kvalificētu darbinieku nepietiekamības un bezdarba izaicinājumus, ļaujot darba devējiem dot iespēju cilvēkiem, kuri vēlas strādāt.

“Šobrīd valstī ir 30 000 darba vakances, tomēr arvien vērojamas situācijas, kad darba tirgus potenciāls netiek pilnībā izmantots nedz no darba devēju, ne darba ņēmēju puses. Vēl joprojām darba tirgū ir cilvēki, kuri saskaras ar šķēršļiem darba atrašanā. Tie ir cilvēki ar invaliditāti,  cilvēki ar nepietiekamu izglītības līmeni,  seniori. Tieši tāpēc Nodarbinātības valsts aģentūra ir kā tilts starp darba devēju un darba ņēmēju, nodrošinot, lai abas puses sekmīgi satiktos kvalitatīvās, cieņpilnās un abpusēji produktīvās darba attiecībās, ” pauž ministre Ramona Petraviča.

Seminārā “Ieraugi darbinieku  - dod iespēju cilvēkiem, kuri vēlas strādāt” (19.septembrī) Labklājības ministrija kopā ar nozares ekspertiem rosināja aktīvas un vērtīgas diskusijas par nodarbinātības jautājumiem, iekļaujošu un veselībai drošu darba vidi un par to, kā sekmīgi piesaistīt darbiniekus.

Seminārā ar noderīgām un interesantām lekcijām piedalījās Nodarbinātības Valsts aģentūras direktore Evita Simsone, “RB Cafe’' dibinātājs Māris Grāvis, maizes ceptuves “ Lāči’' personāla daļas vadītaja Ilma Zālīte, darba vides speciālists Ivara Vanadziņš un uzņēmēja Ilze Jurkāne.

Semināra “Ieraugi darbinieku” foto materiāli ir pieejami šeit: https://bit.ly/2kMvWMK

Semināra “Ieraugi darbinieku” video ieraksti ir pieejami šeit: https://bit.ly/2liWcOY