Preses relīzes

Labklājības ministre Ramona Petraviča tikusies ar š.g. augustā amatā iecelto Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) “Zemgale” direktoru Kristapu Keišu. Tikšanās laikā pārrunātas iestādes darba aktualitātes un divos mēnešos paveiktais.

Keišs informēja ministri, ka pašlaik tiek aktīvi analizēti dažādi procesi, lai pilnveidotu klientu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas kvalitāti, dzīvojamo telpu vidi. Būtiska uzmanība šajā ziņā tiek pievērsta klientu ēdināšanas, uzņemšanas posma, sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un veselības aprūpes procesu standartizācijai. Ir sagatavoti priekšlikumi darba organizācijas uzlabošanai iestādē un tos drīzumā iesniegs ministrijā.

“Pārmaiņas VSAC “Zemgale” darbībā sen bija nepieciešamas, tāpēc atzinīgi novērtēju jaunā iestādes vadītāja īsā laika posmā paveikto un apsolīju atbalstu iniciatīvām, kas vērstas uz iestādes darba attīstību nākotnē,” sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča.

Kā informēja Keišs, VSAC filiālē “Lielbērze” ir izdevies atrisināt ar klientu ēdināšanas saistītos jautājumus. Ir uzsākta siltumtrases nomaiņa, vecā korpusa otrā stāva dzīvojamo istabu remonts. Šogad vecajam filiāles korpusam plānots veikt jumta seguma nomaiņa. Darbu ir uzsākusi jauna vadības komanda.

Savukārt filiālē “Ziedkalne” sekmīgi norit trešā stāva iekštelpu un divu koplietošanas sanitāro mezglu remonts. Vēl šogad plānota jauna jumta uzstādīšana dzīvojamajam korpusam un veļas mājai. Noslēgts līgums par energoaudita veikšanu, lai jau nākošgad varētu uzsākt energoefektivitātes projektu, veicot ēkas siltināšanu, otra dzīvojamā korpusa jumta nomaiņu un daudzas citas aktivitātēm.

Direktors arī informēja, ka tuvākajā laikā plāno iesniegt ministrei iestādes attīstības stratēģiju tuvākajiem gadiem, uzsvaru liekot uz klientu drošību, pakalpojumu kvalitāti un personāla attīstību.

Šobrīd VSAC “Zemgale” ir 745 klienti un 459 darbinieki.