Preses relīzes

Deviņpadsmitajā  Ēnu dienā piedalījās arī Labklājības ministrija. Ministri Ramona Petraviča. Ministri ēnot izvēlējās Rīgas, Jelgavas un Auces skolu audzēkņi.
Motivācijas vēstulēs bērni kā iemeslu savai izvēlei minēja to, ka vēlas būt politiķi un uzskata, ka tieši Labklājības ministrija ir tā, kas rūpējas par cilvēkiem valstī, kam ir jābūt arī katra politiķa mērķim. Daži izteicās, vēloties palīdzēt cilvēkiem tā, kā to dara labklājības ministre. 
“Biju patiesi aizkustināta, lasot skolēnu motivācijas vēstules, īpaši bērnu apliecinājumus tam, ka viņi jūtas kā šīs valsts patrioti un vēlas savu nākotni saistīt ar kopīga labuma vairošanu valstij un tās cilvēkiem,” atzīst labklājības ministre Ramona Petraviča. 
Ēnu dienas rītā ministre tikās ar visiem ēnotājiem pie diskusiju galda un aicināja katram no klātesošajiem prezentēt sevi un to, ko sagaida no šīs tikšanās. 
Jaunieši kopā ar ministri, kas ir arī Saeimas deputāte, apmeklēja Budžeta komisijas sēdi.  Ēnotājiem bija iespēja vērot vēsturisku  Saeimas komisijas lēmuma pieņemšanu pēc diskusijām par  likumprojekta par Rīgas domes atlaišanu.
Dienas noslēgumā ēnas kopā ar ministri devās uz tikšanos ar cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizāciju SUSTENTO. Jauniešiem bija iespēja vērot, kā notiek motivācijas nodarbība cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un piedalīties organizācijas valdes priekšsēdētājas Guntas Ančas sarunā ar labklājības ministri Ramonu Petraviču par sadarbības plāniem šajā gadā. 
Pārrunājot dienas gaitā piedzīvoto un redzēto, visi ēnotāji atzina, ka darbs Labklājības ministrijā ir sarežģīts un grūts. Bērni novērtēja to, ka šajā nozarē var strādāt cilvēki ar  spējām izprast cilvēku daudzveidīgās vajadzības un zināšanām valsts un pašvaldības darbā.