Preses relīzes

Labklājības nozare mērķtiecīgi virzās uz darba procesu pārskatīšanu, kas secīgi nozīmē iestāžu  un administrāciju skaita samazināšanu. Optimizācijas procesu rezultātā pērn nozarē kopumā samazinātas 133 darba vietas. 

Turpinot Labklājības ministrijā iesākto atbalsta funkciju centralizēšanu – izvērtējot radniecisko funkciju apvienošanas iespējas, kā arī mazo iestāžu darbības lietderību, šonedēļ sabiedriskajai apspriešanai tiek nodots Ministru kabineta rīkojuma projekts “Par valsts sociālās aprūpes centra “Vidzeme” reorganizāciju  un pievienošanu valsts sociālās aprūpes centram “Zemgale”. Reorganizācija paredzēta ar šī gada 1. jūliju.

“Valsts pārvaldes iestāžu un ierēdņu skaita samazināšana ir ne tikai valsts reformu plāna uzdevums, bet arī partijas KPV.LV viens no pamata uzstādījumiem partijas priekšvēlēšanu programmā. Esam uzsākuši sekmīgu to realizāciju un soli pa solim virzīsimies uz priekšu,” pārliecību pauda labklājības ministre Ramona Petraviča. 

Pašlaik VSAC “Vidzeme” pakalpojumu saņem 652 klienti un nodarbināti 378 darbinieki, bet VSAC “Zemgale” pakalpojumu saņem 749 klienti un nodarbināti 464 darbinieki. Reorganizācijas ietvaros paredzēta administrāciju apvienošana. Savukārt pēc apvienošanas tiks izvērtētas atsevišķu darbinieku veicamo darbu apjoms un pienākumi.

Pašlaik Labklājības ministrijas padotībā atrodas pieci valsts sociālās aprūpes centri – “Rīga” ar sešām filiālēm, “Kurzeme” ar sešām filiālēm, “Zemgale” ar piecām filiālēm, “Latgale” ar piecām filiālēm un “Vidzeme” ar trīs filiālēm. Pēc divu VSAC administrāciju apvienošanas piecu centru vietā būs četri – “Rīga”, “Kurzeme”, “Zemgale” un “Latgale”, samazināsies darbinieku skaits. 

Tā rezultātā valsts pārvaldē lietderīgāk tiktu izmantoti finanšu resursi un iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvākus pakalpojumus. Tādu pat efektu var panākt arī ar mazo iestāžu darbības revīziju. Tādējādi būtu iespējams nodrošināt visefektīvāko institucionālās pārvaldības modeli, būtiski ietaupīt līdzekļus un padarīt iestādes darbu vienkāršāku un saprotamāku sabiedrībai.