Preses relīzes

Nodarbinātības valsts aģentūras sniegtā informācija liecina, ka pēdējās nedēļas laikā bezdarbnieku skaits audzis par 1047 personām, savukārt, kolektīvās atlaišanas paziņojumus iesnieguši desmit uzņēmumi, paredzot 1660 darbinieku atlaišanu.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsver, ka nav zināms, vai COVID-19 izplatību izdosies strauji apturēt, un visticamāk bezdarbnieku rindas aizvien pieaugs, tomēr viņa aicina uzņēmējus situāciju izvērtēt atbildīgi. “Šobrīd svarīgākais ir noturēt darba vietas. Saprotu, ka tas nebūs iespējams visos gadījumos, tomēr atgādinu, ka valsts atbalsts paredzēts gan uzņēmumiem, gan darba ņēmējiem, gan tiem, kas nonākuši krīzes radītās grūtības. Šobrīd neviens nevar pateikt, cik ilgi krīze turpināsies. Neskaidrība ir vissliktākais, tādēļ centīsimies palīdzēt ikvienam”.

Ministre atgādina par kopējo atbildību, lai slimība neizplatītos un ar to ātrāk varētu tikt galā. Ramona Petraviča aicina iedzīvotājus ievērot valstī ieviestos noteikumus un ierobežojumus – jo īpaši pašizolāciju visiem, kas nesen atbraukuši no ārzemēm, kā arī tiem, kam bijis kontakts ar inficētu personu.