attēls

Septembrī Labklājības ministrija ielūdz ikvienu interesentu uz reģionālo diskusiju ciklu “Tu un sociālā uzņēmējdarbības – vai vajag?”, kas norisināsies piecās pilsētās: Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Diskusijās varēs uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī dzirdēt sociālo uzņēmēju pieredzes stāstus un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”. 

Kas ir un kas nav sociālā uzņēmējdarbības Latvijā? Kāda ir pašreizējā situācija un aktuālā statistika par sociālajiem uzņēmumiem Latvijā? Kādus ieguvumus sniedz Sociālā uzņēmuma likums? Kā iegūt sociālā uzņēmuma statusu, un kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, pretendējot uz sociālā uzņēmuma statusu? – uz šiem jautājumiem atbildes sniegs Labklājības ministrijas pārstāvji. Savukārt AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” pārstāvis pastāstīs par granta saņemšanas nosacījumiem, dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot veiksmīgus finansējuma pieprasījuma projektus, kā arī atklās biežāk pieļautās kļūdas finansējuma pieprasījuma projektos. 

Lai pēc iespējas labāk izprastu sociālā uzņēmuma darbības specifiku, ikdienu un izzinātu šīs nozares būtiskākos izaicinājumus, katrā no diskusijām būs iespēja uzklausīt sociālā uzņēmēja pieredzes stāstu. Liepājā savā pieredzē dalīsies sociālā uzņēmuma “Privātsākumskola”, Valmierā – zvanu centra “Sonido”, Daugavpilī  - “Domus atbalsts”, Jelgavā – “Barboleta”, Rīgā – “Svaigi.lv” un “O smart Games” vadītāji. 

Tāpat diskusiju dalībniekiem būs iespēja piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”, lai trenētos skaidri noformulēt un prezentēt publikai savu sociālā biznesa ideju. Nodarbību vadīs biedrības “ZINIS” vadītāja, biznesa trenere Vita Brakovska. Diskusijas noslēgsies ar kopīgām sarunām un debatēm, lai rastu atbildes uz  visiem sev interesējošiem jautājumiem par sociālo uzņēmējdarbību. 

Diskusijas vadīs Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Liene Reine-Miteva. 

Dalība visās diskusijās ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Pieteikties uz katru no diskusijām var, aizpildot tiešsaistes anketu, kas atrodama zemāk pie katras no pilsētām. 


DISKUSIJU LAIKI UN NORISES VIETAS:
11. septembrī LIEPĀJĀ no plkst.11:00 līdz 13:30 Liepājas latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6, izstāžu zālē. 
Programma lasāma šeit
Pieteikuma anketu līdz 8. septembrim iespējams aizpildīt šeit.  

13. septembrī VALMIERĀ no plkst.11:00 līdz 13:30 Purva ielā 12A, 2.stāvā 
Programma lasāma šeit
Pieteikuma anketu līdz 10. septembrim iespējams aizpildīt šeit.

18. septembrī DAUGAVPILĪ no plkst.11:00 līdz 13:30 LIAA Daugavpils biznesa inkubatora telpās, Viestura ielā 2 
Programma lasāma šeit
Pieteikuma anketu līdz 15. septembrim iespējams aizpildīt šeit.  

20. septembrī JELGAVĀ no plkst.11:00 līdz 13:30 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33 
Programma lasāma šeit
Pieteikuma anketu līdz 17. septembrim iespējams aizpildīt šeit

26. septembrī RĪGĀ no plkst.10:00 līdz 12:30 AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” telpās, Doma laukumā 4, konferenču zālē 
Programma lasāma šeit
Pieteikuma anketu līdz 23. septembrim iespējams aizpildīt šeit.
Rīgā notiekošā diskusija būs skatāma arī videotiešraidē Labklājības ministrijas tīmekļvietnē www.lm.gov.lv un sociālā tīkla Facebook lapā https://www.facebook.com/labklajibasministrija/


Vienlaikus Labklājības ministrija informē, ka no 14. līdz 18. oktobrim visā Latvijā ar dažādām aktivitātēm tiks atzīmēta “Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa”, kuras ietvaros trīs dienu garumā - 15., 16. un 17. oktobrī – norisināsies Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos, lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi mūsu valstī. Plašāka informācija sekos. 


Informāciju sagatavoja:
Sandra Kuharenoka, Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta ESF projekta "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" sabiedrisko attiecību speciāliste, 60008553,Sandra.Kuharenoka@lm.gov.lv