attēls

LM un Altum pārstāvji mācās atpazīt sociālos uzņēmumus
 
 

Labklājības ministrijas (LM) un akciju sabiedrības Attīstības finanšu institūcija Altum pārstāvji no 14.līdz 20.oktobrim Sabiedriskās politikas centra  biedrības “Providus” izstrādātās apmācību programmas ietvaros mācījās, kā atpazīt sociālos uzņēmumus.

Apmācību mērķis bija veidot vienotu izpratni par projekta ietvaros izstrādātās sociālo uzņēmumu pazīmju un atlases kritēriju metodikas ieviešanu darbā ar mērķa grupām. Apmācību laikā klātesošie apguva sociālo uzņēmumu pazīmju, atlases kritēriju un to piemērošanas metodikas ieviešanu un pielietošanu, kā arī iepazinās ar praktisku risinājumu piemēriem sociālo uzņēmumu atlases kritēriju piemērošanai. 

Tāpat apmācību programmas ietvaros būtiska loma bija pievērsta sociālo uzņēmumu atbalsta instrumentu un atbalsta sniegšanas piemērošanas metodēm, praktiski analizējot piemērus un situācijas atbalsta piemērošanā.

Atgādinām, ka Eiropas Sociālā fonda projekts “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” tiek īstenots no 2015.gada novembra līdz 2022.gada 31.decembrim.

Kopējais plānotais finansējums 14, 92 milj. eiro, tai skaitā ESF finansējums 12, 68 milj. eiro un valsts budžeta finansējums 2, 23 milj. eiro.

 

Informāciju sagatavoja:

Marika Kupče, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja, 67021581, Marika.Kupce@lm.gov.lv